woensdag 26 januari 2022

Thema Kerst in sneltempo...

 De periode van Kerst was niet zoals andere jaren, blijft de school open, sluiten we voor een weekje..veel twijfels, onzekerheden...ook al de onzekere aanwezigheid van onze kleuters, met de quarantaine regels...

Een moeilijkere situatie om ons gezellig te laten onderdompelen in de kerstsfeer. In de 2 weken die we toch hadden hebben we het thema Kerst in sneltempo uitgewerkt. 

Toch was het leuk!

We vergeleken een kerstboom met andere bomen uit het bos, ontdekten dat een kerstboom geen blaadjes heeft maar naalden, toch wel bijzonder. Waarom vallen de naalden niet af, zoals blaadjes??? Even naar filmpje gekeken op digibord om daar wat verder uitleg over te krijgen.

 Toen was er discussie, welk soort groen is het nu, lichtgroen, donkergroen, fluogroen... wie  kan het juiste groen namaken? Aan de slag dus met kleuren mengen aan de verftafel.. Met het groene papier toverden we dan een klein papieren kerstboompje en leerden de kleuters met gouden lintjes rijgen, slingers in de boom..

Wat is een naald, wat kan je daarmee doen?  Veel enthousiasme om naaitechniek uit te testen!

In de kerstwinkel mocht er geen kerstboom ontbreken, en natuurlijk heel veel kerstballen om te verkopen en te oefenen in het huisje hoe je een boom kan versieren met kerstmateriaal.

Ook het Kerstverhaal werd uitvoerig verteld en met allerlei kledij nagespeeld in huisje..

Toen alle beeldjes van het kerstverhaal uitgestald waren, ontbrak er  nog een kerststal..

Er kwamen heel veel ideetjes om een stal zelf te maken, de kleuters besloten er een wedstrijdje van te maken, met allerlei constructiemateriaal werd er gebouwd, je zag onmiddellijk wie er zijn tijd voor nam, en wie er ging om te winnen...Er was wel een opdracht aan gekoppeld, de stal moest een open deur en raam hebben en een dak met een gat erin, want in het kerstverhaal was de stal ook zo...Uiteindelijk werd er met iedereen samen een winnaar aangeduid, en die stal kreeg een plaatsje op mijn kast met alle kerstfiguurtjes erin. Wat een gedreven activiteit die morgen!!

Ondertussen knutselden we ook  nog een Nieuwjaarsbrief, en leerden we een tekstje vanbuiten.

En tot slot werd Jérôme nog puzzelkampioen, proficiat!!!

Het was een korte intense periode, veel gedaan, maar ook veel vriendjes gemist die in quarantaine waren.  

Geniet maar van de foto's..

















































Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Onze wereldbol...een deeltje uit de ruimte....

 Juf, wat is er boven de wolken?? Tijd voor een brainstorm, kleuters kwamen met allerlei weetjes, ook vraagjes , vooral het zwarte gat was i...