maandag 13 september 2021

De eerste dagen in de nieuwe klas...





Dag mama en papa,



de eerste schooldagen zijn altijd spannend, jullie zijn waarschijnlijk ook benieuwd om eens mee te gluren in onze kleuterklas.

Nu er nog een heerlijk zonnetje was, zijn we heel veel naar buiten gaan spelen, dit zal je wel merken aan de foto's. 

Tussendoor maakten we al kennis met onze klaspop SjarelKarel die veel houdt van rijmpjes, dit probeerden we zelf ook al te doen.  Zijn vriendje het zorgpopje werd ook voorgesteld, om al je verdrietjes en zorgjes aan te vertellen. 





Samen met Tientje Tel deden we al telspelletjes, en probeerden we onze plaats in de rij goed te verwoorden en te zoeken ( wie is eerste,middelste, derde, voorlaatste enz..) 



Ondertussen knutselden we ons eigen gezichtje, met korte of lange haren.., meteen leerden we de knutselkast kennen en nu kunnen we alles zelf uithalen en weer opruimen. 







Bob de kabouter nam ons mee in de wereld van vormen, we probeerden met wasco zijn lievelings- vormen na te tekenen( cirkel, vierkant, driehoek, ovaal enz..). 

We kleurden ook een tekening in, die we later in stukjes verknipten en weer samenkleefden. Onze eerste puzzel is gelukt , nu zijn we klaar om te starten om puzzelkampioen te worden.


Om puzzelkampioen te worden, kan je op eigen tempo, uit de kast van elke vorm 1 puzzel proberen te maken ( volgens moeilijkheidsgraad). Als je een doos maakt met een ovaal, dan heb je 100 stukjes bereikt en ben je kampioen. CĂ©riel was heel gedreven en is in 1 dag kampioen geworden!! PROFICIAT!!!








We zongen ook al een liedje zonder woorden..probeer maar eens mee te doen met uw kleuter.. 


 


        Ook kennen we stilletjes aan al een franstalig liedje om elkaar te begroeten..je kan dit terugvinden op you tube:      Bonjour       https://youtu.be/NXn5BFye360.

Samen proberen we al een woordje in woordstukjes te klappen bv O-LI-FANT,  en tellen we ook hoeveel stukjes er nu zijn.  Soms moeten we wel enkele keren opnieuw proberen, want de woordjes uit 1 stuk zijn echte foppertjes...


In de klas hebben we vooral de vele hoekjes leren kennen, en ging er veel tijd in het opruimen, maar als de leider met de opruimpopjes langskomt, gaat het opruimen nog sneller...



Wist je al dat we elke dag onze dagplanning bespreken, met allerlei kaartjes met verschillende activiteiten erop? Daarom volgen we de weg die het bijtje vliegt tot aan een bloem ( onbewust leren de kleutertjes de leesrichting juist volgen, van links naar rechts) Ook kreeg elke kleuter een eigen naamkaartje waar de bij en de bloem  op afgebeeld staan.  wie zijn naam wil schrijven, weet nu dat de eerste letter begint bij de bij.



Alle speelhoekjes werden grondig uitgetest...









































De volgende weken komen er nog meer foto's van de klas, maar het mooie weer lokte ons naar buiten...

In het bos keken we, naast het vele klimmen, klauteren en lopen in droge grachten, naar de mooie zonnestralen die door het bladerdek vielen. Kleuters ontdekten vele insecten in het zonlicht, voelden heel duidelijk het verschil tussen warmte en koelte in de schaduw en de zon. Dankbaar voor het licht en de warmte van de zon, maakten we met vele takjes een reuzezon op de grond, en onze eerste jarige Hanna, mocht er middenin staan !!































  



Er was zoveel te ontdekken, vooral dat paddenstoelen ervoor zorgen dat boomstronken opgeruimd worden, en ook dat er veel paadjes zijn in het bos. Maar nu was de boomstronk nog goed als aperitieftafeltje, voor al onze drinkbussen.. 



HIEP HIEP HOERA VOOR HANA

                                            






Op het schooldomein ontstond er met de doeken in het speelbosje een eigen fantasiespel...

Daarna leerde Bob de vormenkabouter dat er hoekjes zijn aan de doeken die je op elkaar kan leggen, en zo alles mooi klein kan vouwen...








































Ook spelen in de zandbak mocht bij dit mooie weer niet ontbreken..






























Door het leuke buitenspel leerden de kleuters elkaar nog beter kennen, het beloofd een leuke groep en boeiend schooljaar te worden..









Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Onze wereldbol...een deeltje uit de ruimte....

 Juf, wat is er boven de wolken?? Tijd voor een brainstorm, kleuters kwamen met allerlei weetjes, ook vraagjes , vooral het zwarte gat was i...